Lediga Jobb

Koncernredovisnings-ansvarig

Jobbeskrivning

Till Transtema Group rekryterar vi nu en Koncernredovisningsansvarig placerad på företagets huvudkontor i Göteborg. Detta är en spännande och utvecklande roll för dig som vill arbeta självständigt med koncernredovisning i ett expansivt noterat tillväxtföretag.

 

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att du har ett självständigt ansvar för Transtema Groups koncernredovisning och rapporterar till CFO. Du kommer att ansvara för att implementera ett koncernredovisningssystem och sätta upp rutiner för konsolidering av koncernens dotterbolag.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer att vara:

• Ansvara för legal och operativ konsolidering av Transtema Group enligt IFRS

• Kontinuerligt utveckla och förbättra rutiner och processer avseende koncernredovisning

• Nyckelspelare i intern (månadsvis) och extern rapportering (kvartalsvis)

• Välja, implementera och driva ett konsolideringssystem för koncernen

• Kontinuerligt utveckla och förbättra rutiner och processer avseende koncernredovisning

• Nära kontakt med dotterbolag avseende rapporteringsfrågor

• Kontinuerligt utveckla och förbättra rutiner och processer avseende koncernredovisning

• Efter genomförd systemimplementering utveckla systemet och integrera även operativ information i riktning mot ett BI-system

 

Profil och personlighet

Vi söker dig som är civilekonom med redovisningsinriktning eller motsvarande och som har erfarenhet av att arbeta med koncernredovisning. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har goda kunskaper i, och intresse för, koncernredovisning. Du är en van datoranvändare med kunskaper i Office-paketet och framförallt i Excel. Goda kunskaper i engelska är ett krav. Erfarenhet av implementering av något koncernredovisningssystem är starkt meriterande, erfarenhet av rapportering enligt IFRS likaså.

Som person är du noggrann, kvalitetsmedveten, ansvarstagande och initiativtagande. Du tycker om att arbeta självständigt i en mindre grupp med många kontaktytor i organisationen.

 

Företagspresentation

Transtema Group är en koncern som sedan 1997 erbjuder tjänster och produkter inom Kommunikationsinfrastruktur. Transtemas kunder består av teleoperatörer, stadsnät, kommuner, kraftbolag samt större företag. Transtema Group AB omsatte år 2017 970 Mkr. Antal anställda i koncernen är ca 360. Transtema Group AB är listat på Nasdaq First North med tickern TRANS. För mer information gå in på www.transtemagroup.se.

Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då vi arbetar med löpande urval.

Läs mer: https://www.linkedin.com/jobs/view/628013045/ 

Har du frågor kontakta:

Mattias Larrieu [email protected] 0734 166016

Lisa Andersson [email protected] 0729 828200

Business Controller

Jobbeskrivning

Till Transtema Group rekryterar vi nu en Business Controller med bredd i arbetsuppgifterna, placerad på företagets huvudkontor i Göteborg.

 

Arbetsuppgifter

Som Business Controller arbetar du nära verksamheten med en stor bredd av arbetsuppgifter och du rapporterar direkt till CFO. Detta är en ny tjänst på ett tillväxtorienterat företag vilket innebär att du kommer att ha stor påverkansmöjlighet och möjlighet att forma tjänsten till viss del själv.

Du kommer att vara koncernledningens förlängda arm vad gäller att analysera och följa upp koncernbolagen, driva interna projekt och du kommer även att vara delaktig i förvärvsprocesser med ad hoc-analyser. Du ska vara duktig på att analysera och sammanställa data från olika typer av källor (exempelvis affärssystem) för att sedan presentera resultatet på ett lättförståeligt sätt.

Du kommer att arbeta nära verksamheten och ha mycket kontakt med nyckelpersoner både i moderbolaget och i koncernbolagen.

 

Profil och personlighet

Du har högskoleexamen inom ekonomi/finans alternativt industriell ekonomi eller juridik samt något eller några års arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av att arbeta med ekonomi- och verksamhetsstyrning, kanske som managementkonsult, är önskvärt. Viss erfarenhet av M&A är meriterande. Du har ett starkt systemintresse, är van att arbeta i Excel/Powerpoint och har lätt för att extrahera och sammanställa information och presentera den på ett informativt sätt. Du kan läsa och förstå avtal och projekt, samt ser helheten i affären.

Som person är du strukturerad, analytisk och sifferintresserad med starkt eget driv och en vilja att arbeta nära verksamheten. Du har en stark vilja att utvecklas i din roll och bör vara kommunikativ, social och ha lätt för att knyta kontakter. Du får inte vara rädd att utmana och ifrågasätta. Samtidigt är det viktig att vara prestigelös.

 

Företagspresentation

Transtema Group är ett kunskapsföretag som sedan 1997 erbjuder tjänster och produkter inom Kommunikationsinfrastruktur. Transtemas kunder består av teleoperatörer, stadsnät, kommuner, kraftbolag samt större företag. Transtema Group AB omsatte år 2017 970 Mkr. Antal anställda i koncernen är ca 360. Transtema Group AB är listat på Nasdaq First North med tickern TRANS. För mer information gå in på www.transtemagroup.se.

 

Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då vi arbetar med löpande urval.

Har du frågor kontakta:

Lisa Andersson [email protected] 0729 828200

Mattias Larrieu [email protected] 0734 166016