Transtema Group AB förstärker koncernledningen

fredag, augusti 18, 2017 - 10:20

Den 2 januari 2018 tillträder John Afzelius-Jenevall som ny CFO (Chief Financial Officer) i Transtema Group AB.

John kommer närmast från en anställning som CFO på Thin Film Electronics ASA, noterat på Oslo Børs (OSE Main List). John var tidigare Vice President på Orkla ASA i Oslo där han drev IPO-, M&A- och strategiprojekt på koncernnivå. John har även en bakgrund som portföljförvaltare på två ledande institutioner: Catella Kapitalförvaltning och Nordea Investment Management i Stockholm.

Koncernen förstärks även med Jerker Hällqvist, som 2 oktober 2017 tillträder tjänsten som CLO (Chief Legal Officer). Jerker kommer närmast från Wistrand Advokatbyrå där han arbetat som advokat. Jerker har tidigare arbetat både som Bolagsjurist och på Mannheimer Swartling. Jerker har lång erfarenhet av entreprenadjuridik och är specialiserad på bland annat processer och skiljeförfaranden.

I samband med anställningarna av ny CFO samt CLO tillträder Jens Boberg, vice VD i Transtema Group, tjänsten som COO (Chief Operating Officer) i koncernen.

Malin Krouthén, nuvarande CFO i koncernen, blir från och med den 2 januari 2018 redovisningschef i koncernen.

”Vi har haft en fantastisk utveckling och ser fortsatt goda möjligheter, både i Sverige och utomlands. Att stärka vår koncernledning är ett naturligt steg för oss, för att stödja verksamheten och vår fortsatta expansion.

Att vi lyckas rekrytera så erfarna och kompetenta medarbetare som John och Jerker är ett tecken på att vi har byggt ett starkt och spännande bolag och är en attraktiv arbetsgivare. Det skall bli fantastiskt roligt att arbeta tillsammans med vår nya koncernledning”, säger Magnus Johansson, VD i Transtema Group AB.

Certified Adviser

Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank (tfn 08-463 80 00)

Mölndal 18 augusti 2017

Magnus Johansson
Verkställande Direktör

Transtema Group AB
Org.nr. 556988-0411
Flöjelbergsgatan 12
Mölndal
Tel: 031-7468300
www.transtemagroup.se

För eventuella frågor angående detta pressmeddelande kontakta:

Magnus Johansson, Verkställande Direktör, 031-746 83 00
Jens Boberg, vice Verkställande Direktör, 031-746 83 00

Om Transtema Group AB (publ)

Transtema Group är ett kunskapsföretag som sedan 1997 erbjuder tjänster och produkter inom Kommunikationsinfrastruktur. Transtemas kunder består av teleoperatörer, stadsnät, kommuner, kraftbolag samt större företag. Transtema Group AB omsatte år 2016 432 Mkr. Antal anställda i koncernen är ca 320. Transtema Group AB är listat på Nasdaq First North med tickern TRANS.